fredag 19. mars 2010
Gullhamsteren
Hamsteret

Dersom hamsteren legger på ørene og hever potene signaliserer det frykt eller forsvar. Da er det best å la hamsteren være i fred til den roer seg. Hvis hamsteret frykter større individer, vil den skyte halen i været for å signalisere underkastelse. Dersom hamsteret blir skremt, kan det legge seg ned å spille død.
Dersom hamsteret føler seg usikker, vil det legge seg flat, og smyge langs bakken.
Når hamsteren er avslappet og rolig, henger potene foran magen og den står på 2 ben, mens ørene står opp. En annet tegn på at hamsteren trives er at den vasker seg grundig. (NB! Rask, intens vasking kan også bety at hamsteren føler seg truet).
Hamstere liker spesielt solsikkefrø!
Hamsterfakta C:

FAKTA: Det er svært stressende for hamstre å være flere sammen på liten plass. De skal derfor alltid bo alene i fangenskap. Hamstere kommer bare sammen for å pare seg, og unger vil normalt forlate moren når de er 4 til 6 uker gamle. Mor og unger har en felles lukt som de bruker til å gjenkjenne hverandre. Ved for lang adskillelse, vil denne lukten forsvinne, og de vil ikke lenger gjenkjenne hverandre.
AKTIVHET: Hamsteren sover nesten hele dagen. Når den først er våken, kan den bli veldig aktiv. De kan springe lange strekninger i mosjonhjulet sitt, grave, gnage, hoppe og sprette og gjemme seg bort. Når du skal innrede hamsterburet ditt må du tenke på aktiviteten hamsteren din skal gjøre. Det er bra å ha hamsteren ute minst 20 minutter hver dag, slik at den får oppfylt mosjonsbehovet sitt. Det er viktig å være oppmerksom på at varme gjenstander og strømledninger kan være farlige for hamsteren.
FRISK HAMSTER: En frisk hamster er oppmerksom og livlig. Den har blanke øyne uten utflod og tørr nese. Pelsen er silkeglatt og tykk og skal være ren rundt endetarmsåpningen. Kroppen skal være jevnt rørformet. De fleste hamstere sover hele dagen fordi de er nattdyr.
ØYNE OG SYN: Hamsteret er nattaktiv, og har derfor svært redusert syn i forhold til dagaktive arter. Særlig dybdesynet er lite utviklet hos hamsteret. De bruker primært luktesansen for å orientere seg.
Marsvin som kjæledyr

Marsvin egner seg fortreffelig som kjæledyr. Det er et vakkert og søtt dyr med et vennlig (om enn sjenert) vesen og artige manerer. I motsetning til mus og hetterotter er marsvin ikke assosiert med skadedyr, og i motsetning til hamstere og ørkenrotter er marsvin lette å temme og i stand til å forme bånd med sine eiere.
Som typiske byttedyr er marsvin svært forsiktige av natur, og en av de store gledene ved marsvinhold er nettopp å oppleve tillit fra dette lille, sjenerte vesenet. Marsvin er relativt renslige, og avføringen deres er tilnærmet luktfri. De kan til en viss grad dotrenes, og de kan læres opp til å gjenkjenne sitt eget navn, men er generelt vanskeligere å trene enn for eksempel tamrotter eller katter. De er ikke i stand til å forstå straff, og kan kunne trenes gjennom tålmodighet og belønninger.
Marsvin krever adskillig med plass. Marsvinforeninger anbefaler ofte at marsvinburet er minst 0.75 kvadratmeter stort for et enkelt marsvin, og helst over 1 kvadratmeter. Det er sjelden så store bur selges i dyreforetninger, og mange marsvinbur er derfor hjemmesnekrede. Små bur kan lede til vantrivsel, dårlig helse, og til slåsskamper av ren kjedsomhet. Det er derfor vel verd å bruke litt tid og energi på å skaffe dyrene et bur som er romslig nok. I tillegg bør marsvin daglig slippes ut av buret for å kunne boltre seg på et enda større område.
Marsvinfakta C:

Hundenes Liv

Hundenes Liv er ganske så spessielt. Hunden er faktisk menneskes bestevenn, Og mange har skjønt hvorfor. Men vet ikke du? Da skal vi fortelle deg det! En Hund er en ganske snill partner til og hjelpe. Den er også et ganske bra føre på isen eller veien. Hunder er som om du har et menneske ved siden av deg, bare at hunden kan ikke snakke :( Men Hunden er alltid oppdratt av moren sin som et menneskes bestevenn. Og det er rett og slett derfor ryktene går anngående menneskes bestevenn. Så Hundenes liv er nok ganske spessielt når et menneske er din sanne bestevenn. En hund skal absolutt ikke ha for mye mat pr.døgn. En hund skal få en skål pr.døgn. For spiser den 2 skåler pr.dag så kan den bi ordentlig fet, og det er ikke bra.
Og la ikke en hund spise for mye av menneskes mat! De kan spise all kjøttet vi spiser men ikke la dem få menneske-vitaminer osv.. For da varer ikke livet dems lenger enn 2-4 år
Dette var litt fakta om Hunden!
Hundefakta C:

Hundebitt er et utbredt problem i hele verden. Hvert år blir mange hundre tusen mennesker bitt. I Norge føres det ingen offentlig statistikk over hundebitt, men det er anslått at cirka 5 000 mennesker årlig søker legebehandling for slike hendelser her i landet (Nasjonalt folkehelseinstitutt[20]). Man vet imidlertid nærmest ingenting om verken alvorlighetsgraden, hundene det gjelder, eierskapet eller årsakssammenhengene.
kattehold

KatteFakta C:

Katten veier normalt 2,5–7,5 kg når den er i god trim, selv om enkelte rasekatter kan bli mye større. Maine Coon regnes for å være den største og kan i så måte veie over 10 kg. I senere år har det dessuten blitt stadig mer populært å avle fram nye hybrider. Slike katter blir gjerne større enn normalt, avhengig av hvilken art som brukes i hybridiseringsfasen.
Tamkattens levetid varierer, men det er ikke uvanlig at huskatter blir 15–20 år gamle. Som alle kattedyr, unntatt gepard, har også tamkatten klør som kan trekkes inn.
Kaninhopping

Kaninhopping er en sport der føreren leder en kanin gjennom en oppmerket bane med hinder. Kaninhopping startet i Sverige på 1970-tallet. I Norge er det først og fremst en hobby for barn og unge mellom 7 og 25 år, særlig jenter, men det finnes også noen eldre her og der, samt noen gutter/menn.
Kaninhopping består av fire offisielle grener: rett, kroket, lengde og høyde. Innen grenene rett og kroket finnes det igjen fire klasser; Lett, middels, vanskelig og elite. I lett-klassen er det åtte hindre på opp til 28 cm. I middels er det ti hindre på opp til 35 cm. I vanskelig er det ti hindre på opp til 42 cm. I elite er høyden på 50 cm, og da er det tolv hindre.
I lengde og høyde er klassene ikke Elite og elite. Alle kaniner starter i ikke elite. I høyde må kaninene hoppe 60cm for å bli elite. I lengde må kaninene hoppe 160cm for å bli elite.
Fakta om Kaninen!
Kaninhold og kaninutetur

kaniner trenger Rett og slett mye salt. Derfor er det saltstein i dyrebutikken tilsatt for kaniner. Det er også veldig viktig med vitamindråper i vannet til kaninen din. Det befinner seg også i dyrebutikker. Mange kaniner dør av at de for litt forlite Salt. Men det er ikke det værste, hvis kaniner ikke får vann eller mat på 2-3 døgn kan dem ikke lenger leve. Dette fører til at Du MÅ ta hendsyn til mat og drikke. Hvis ikke kaninen får det blir det ikke lenger en levende kanin. Kaniner elsker grønnsaker. De spiser all den grønnsaken de kan få! så gi dem mye grønt. Kaniner setter også pris på en tur i høyet og spise. For kaniner er et veldig godt eksempel på en høyspiser. Kaniner ønsker nok også en liten godbit pr.gang den gjør noe fint. Så hvis kaninen din gjør noe bra så gir du en godbit og klapper den forsiktig på ryggen sån at kaninen føler seg stolt.
Gir du kaninen Gulrot,salat,epletrepinne eller kålrot så blir den glad! så se om du har en kanin som er glad i et av disse valgte eksempel-grønnsakene. Kaniner er glad i solsikkefrød også.
KANINUTETUR:
En hver kanin liker seg godt på en liten gåtur. det beste er og kjøpe et bånd til kaninen slik at den får godt mye med sin elskede eier. Fest båndet på kaninen din og gå i en skog eller park der det er mye rart en kanin kan se/oppdage eller spise. Dette er veldig fint for kaninen din. La den også med glede stoppe og ta en pause om du går en lang vei. da bør du klappe kaninen forsiktig på ryggen sån at kaninen føler seg i godt humør. Etter 2-3 minutter etter der kan du begynne og gå igjen. Da du er framme til skogen/parken så leker du litt forsiktig med kaninen eller så lar du kaninen få gå litt rundt og se/lukte eller finne spennende ting. Kaniner elsker og finne ut av ting eller finne noe annet en kanin kan spise. Når du skal hjem må du passe på at kaninen ikke er villig til og ta en tur til. For da betyr det at kaninen elsker den slags tur. Så IKKE gå en tur til men sett kaninen inn i buret.Neste gang du går med kaninen bør du gå den samme veien hvis den absolutt ville gå en tur til sisst gang. Da blir det spennende for kaninen hver gang. Men orker du ikke den slags lange turer bør du gå 2-3 korte turer med kaninen pr. døgn!