Velkommen til Dyrefakta!

Heii! Det er mange rundt i verden som ikke har kjæledyrene lenger enn 1-2 år. Dette påstår enten ulykker eller sykdommer som ikke mennesker for gjort noen ting med! Derfor har vi Laget denne bloggen for og Vise mennesker litt fakta ved slike ting. Denne siden er laget for folk med Kaniner,katter,hunder,
Hamster Og Marsvin. Let og finn Fakta om ditt kjæledyr og vi for håpe dette er den Fakta du trenger om ditt Kjæledyr!


Håper dette er den fakta du Trenger C: Vennlig hilsen fra oss!

fredag 19. mars 2010

Kaninhopping


Kaninhopping er en sport der føreren leder en kanin gjennom en oppmerket bane med hinder. Kaninhopping startet i Sverige1970-tallet. I Norge er det først og fremst en hobby for barn og unge mellom 7 og 25 år, særlig jenter, men det finnes også noen eldre her og der, samt noen gutter/menn.

Kaninhopping består av fire offisielle grener: rett, kroket, lengde og høyde. Innen grenene rett og kroket finnes det igjen fire klasser; Lett, middels, vanskelig og elite. I lett-klassen er det åtte hindre på opp til 28 cm. I middels er det ti hindre på opp til 35 cm. I vanskelig er det ti hindre på opp til 42 cm. I elite er høyden på 50 cm, og da er det tolv hindre.

I lengde og høyde er klassene ikke Elite og elite. Alle kaniner starter i ikke elite. I høyde må kaninene hoppe 60cm for å bli elite. I lengde må kaninene hoppe 160cm for å bli elite.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar