Velkommen til Dyrefakta!

Heii! Det er mange rundt i verden som ikke har kjæledyrene lenger enn 1-2 år. Dette påstår enten ulykker eller sykdommer som ikke mennesker for gjort noen ting med! Derfor har vi Laget denne bloggen for og Vise mennesker litt fakta ved slike ting. Denne siden er laget for folk med Kaniner,katter,hunder,
Hamster Og Marsvin. Let og finn Fakta om ditt kjæledyr og vi for håpe dette er den Fakta du trenger om ditt Kjæledyr!


Håper dette er den fakta du Trenger C: Vennlig hilsen fra oss!

fredag 19. mars 2010

Kaninhold og kaninutetur

KOSTHOLD:
kaniner trenger Rett og slett mye salt. Derfor er det saltstein i dyrebutikken tilsatt for kaniner. Det er også veldig viktig med vitamindråper i vannet til kaninen din. Det befinner seg også i dyrebutikker. Mange kaniner dør av at de for litt forlite Salt. Men det er ikke det værste, hvis kaniner ikke får vann eller mat på 2-3 døgn kan dem ikke lenger leve. Dette fører til at Du MÅ ta hendsyn til mat og drikke. Hvis ikke kaninen får det blir det ikke lenger en levende kanin. Kaniner elsker grønnsaker. De spiser all den grønnsaken de kan få! så gi dem mye grønt. Kaniner setter også pris på en tur i høyet og spise. For kaniner er et veldig godt eksempel på en høyspiser. Kaniner ønsker nok også en liten godbit pr.gang den gjør noe fint. Så hvis kaninen din gjør noe bra så gir du en godbit og klapper den forsiktig på ryggen sån at kaninen føler seg stolt.
Gir du kaninen Gulrot,salat,epletrepinne eller kålrot så blir den glad! så se om du har en kanin som er glad i et av disse valgte eksempel-grønnsakene. Kaniner er glad i solsikkefrød også.

KANINUTETUR:
En hver kanin liker seg godt på en liten gåtur. det beste er og kjøpe et bånd til kaninen slik at den får godt mye med sin elskede eier. Fest båndet på kaninen din og gå i en skog eller park der det er mye rart en kanin kan se/oppdage eller spise. Dette er veldig fint for kaninen din. La den også med glede stoppe og ta en pause om du går en lang vei. da bør du klappe kaninen forsiktig på ryggen sån at kaninen føler seg i godt humør. Etter 2-3 minutter etter der kan du begynne og gå igjen. Da du er framme til skogen/parken så leker du litt forsiktig med kaninen eller så lar du kaninen få gå litt rundt og se/lukte eller finne spennende ting. Kaniner elsker og finne ut av ting eller finne noe annet en kanin kan spise. Når du skal hjem må du passe på at kaninen ikke er villig til og ta en tur til. For da betyr det at kaninen elsker den slags tur. Så IKKE gå en tur til men sett kaninen inn i buret.Neste gang du går med kaninen bør du gå den samme veien hvis den absolutt ville gå en tur til sisst gang. Da blir det spennende for kaninen hver gang. Men orker du ikke den slags lange turer bør du gå 2-3 korte turer med kaninen pr. døgn!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar