Velkommen til Dyrefakta!

Heii! Det er mange rundt i verden som ikke har kjæledyrene lenger enn 1-2 år. Dette påstår enten ulykker eller sykdommer som ikke mennesker for gjort noen ting med! Derfor har vi Laget denne bloggen for og Vise mennesker litt fakta ved slike ting. Denne siden er laget for folk med Kaniner,katter,hunder,
Hamster Og Marsvin. Let og finn Fakta om ditt kjæledyr og vi for håpe dette er den Fakta du trenger om ditt Kjæledyr!


Håper dette er den fakta du Trenger C: Vennlig hilsen fra oss!

fredag 19. mars 2010

Hundefakta C:

I Norge er det ca. 560 000 hunder, hvor det er ca. 400 000 er rasehunder.[15] Hunder veier normalt fra 0,5 til over 100 kg, avhengig av rase og kjønn. Tispene har normalt løpetid 1-2 ganger årlig, avhengig av rase. Fruktbarheten er på topp omkring 11.-13. dag i løpetiden, og tispene går drektige i ca. 63 døgn før valpene fødes. I de første 8 ukene etter fødselen lærer så tispa valpene alt de trenger for å klare seg resten av livet. Å ta valpene fra tispa før denne tiden er omme, kan derfor medføre en viss risiko.

Hundebitt er et utbredt problem i hele verden. Hvert år blir mange hundre tusen mennesker bitt. I Norge føres det ingen offentlig statistikk over hundebitt, men det er anslått at cirka 5 000 mennesker årlig søker legebehandling for slike hendelser her i landet (Nasjonalt folkehelseinstitutt[20]). Man vet imidlertid nærmest ingenting om verken alvorlighetsgraden, hundene det gjelder, eierskapet eller årsakssammenhengene.

2 kommentarer: