Velkommen til Dyrefakta!

Heii! Det er mange rundt i verden som ikke har kjæledyrene lenger enn 1-2 år. Dette påstår enten ulykker eller sykdommer som ikke mennesker for gjort noen ting med! Derfor har vi Laget denne bloggen for og Vise mennesker litt fakta ved slike ting. Denne siden er laget for folk med Kaniner,katter,hunder,
Hamster Og Marsvin. Let og finn Fakta om ditt kjæledyr og vi for håpe dette er den Fakta du trenger om ditt Kjæledyr!


Håper dette er den fakta du Trenger C: Vennlig hilsen fra oss!

fredag 19. mars 2010

Hamsterfakta C:



FAKTA: Det er svært stressende for hamstre å være flere sammen på liten plass. De skal derfor alltid bo alene i fangenskap. Hamstere kommer bare sammen for å pare seg, og unger vil normalt forlate moren når de er 4 til 6 uker gamle. Mor og unger har en felles lukt som de bruker til å gjenkjenne hverandre. Ved for lang adskillelse, vil denne lukten forsvinne, og de vil ikke lenger gjenkjenne hverandre.

AKTIVHET: Hamsteren sover nesten hele dagen. Når den først er våken, kan den bli veldig aktiv. De kan springe lange strekninger i mosjonhjulet sitt, grave, gnage, hoppe og sprette og gjemme seg bort. Når du skal innrede hamsterburet ditt må du tenke på aktiviteten hamsteren din skal gjøre. Det er bra å ha hamsteren ute minst 20 minutter hver dag, slik at den får oppfylt mosjonsbehovet sitt. Det er viktig å være oppmerksom på at varme gjenstander og strømledninger kan være farlige for hamsteren.

FRISK HAMSTER: En frisk hamster er oppmerksom og livlig. Den har blanke øyne uten utflod og tørr nese. Pelsen er silkeglatt og tykk og skal være ren rundt endetarmsåpningen. Kroppen skal være jevnt rørformet. De fleste hamstere sover hele dagen fordi de er nattdyr.

ØYNE OG SYN: Hamsteret er nattaktiv, og har derfor svært redusert syn i forhold til dagaktive arter. Særlig dybdesynet er lite utviklet hos hamsteret. De bruker primært luktesansen for å orientere seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar