Velkommen til Dyrefakta!

Heii! Det er mange rundt i verden som ikke har kjæledyrene lenger enn 1-2 år. Dette påstår enten ulykker eller sykdommer som ikke mennesker for gjort noen ting med! Derfor har vi Laget denne bloggen for og Vise mennesker litt fakta ved slike ting. Denne siden er laget for folk med Kaniner,katter,hunder,
Hamster Og Marsvin. Let og finn Fakta om ditt kjæledyr og vi for håpe dette er den Fakta du trenger om ditt Kjæledyr!


Håper dette er den fakta du Trenger C: Vennlig hilsen fra oss!

fredag 19. mars 2010

Marsvin som kjæledyr


Marsvin egner seg fortreffelig som kjæledyr. Det er et vakkert og søtt dyr med et vennlig (om enn sjenert) vesen og artige manerer. I motsetning til mus og hetterotter er marsvin ikke assosiert med skadedyr, og i motsetning til hamstere og ørkenrotter er marsvin lette å temme og i stand til å forme bånd med sine eiere.

Som typiske byttedyr er marsvin svært forsiktige av natur, og en av de store gledene ved marsvinhold er nettopp å oppleve tillit fra dette lille, sjenerte vesenet. Marsvin er relativt renslige, og avføringen deres er tilnærmet luktfri. De kan til en viss grad dotrenes, og de kan læres opp til å gjenkjenne sitt eget navn, men er generelt vanskeligere å trene enn for eksempel tamrotter eller katter. De er ikke i stand til å forstå straff, og kan kunne trenes gjennom tålmodighet og belønninger.

Marsvin krever adskillig med plass. Marsvinforeninger anbefaler ofte at marsvinburet er minst 0.75 kvadratmeter stort for et enkelt marsvin, og helst over 1 kvadratmeter. Det er sjelden så store bur selges i dyreforetninger, og mange marsvinbur er derfor hjemmesnekrede. Små bur kan lede til vantrivsel, dårlig helse, og til slåsskamper av ren kjedsomhet. Det er derfor vel verd å bruke litt tid og energi på å skaffe dyrene et bur som er romslig nok. I tillegg bør marsvin daglig slippes ut av buret for å kunne boltre seg på et enda større område.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar